B2B

Een website laten maken voor uw bedrijf: praktische tips

Wanneer u een bedrijf start, is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen het maken van een website. Een website is uw digitale etalage, en het is waar potentiële klanten naartoe zullen gaan om meer te weten te komen over uw bedrijf en wat u te bieden heeft. Hoe kunt u een website voor uw bedrijf laten maken? Hier zijn enkele tips waar je op moet letten.

Bepaal wat u met uw website wilt bereiken

Allereerst is het belangrijk om te weten wat het doel van uw website is. Wilt u het gebruiken als een platform om producten of diensten te verkopen? Hoopt u leads te genereren? Zodra u weet wat het doel van uw website is, kunt u beginnen met het plannen van de inhoud en functies die nodig zijn om die doelen te bereiken. Wilt u een website laten maken door professionals? Dan is het handig om contact met Adoop Webdesign & Marketing op te nemen.

Maak een sitemap en storyboard

Een sitemap is een geweldige manier om alle inhoud en functies die u op uw website wilt in kaart te brengen. Dit zal u helpen uw visie over te brengen aan de webontwikkelaar of het ontwerpteam waarmee u zult werken.

Een storyboard is ook nuttig in dit proces, omdat het u toelaat om te visualiseren hoe een gebruiker zal integreren met uw site. Welke pagina’s krijgen zij te zien? Hoe navigeren ze van de ene pagina naar de andere?

Het maken van een sitemap en storyboard zal helpen ervoor te zorgen dat uw website wordt ontworpen op een manier die voldoet aan uw doelen en doelstellingen.

Zorg dat uw website vindbaar is

Zonder bezoekers kunt u natuurlijk ook niks verkopen of offerte aanvragen ontvangen. Dit wordt ook wel Zoekmachine Optimalisatie (SEO) genoemd en is extreem belangrijk.

Er zijn een aantal manieren om ervoor te zorgen dat uw website vindbaar is, maar het belangrijkste is om inhoud van hoge kwaliteit te creëren die gebruikers zullen willen lezen. Dit betekent het schrijven van blog posts, het maken van infographics, en in het algemeen het verstrekken van waardevolle informatie die mensen zoeken.

Een SSL certificaat is van belang

Een SSL certificaat is om twee redenen belangrijk. Ten eerste versleutelt het de verbinding tussen uw website en de browser van de gebruiker, waardoor gevoelige informatie (zoals kredietkaartnummers) beschermd wordt tegen onderschepping. Ten tweede laat het gebruikers weten dat uw site veilig is en kan worden vertrouwd

U kunt meestal een SSL-certificaat krijgen via uw webhostingprovider of door er een te kopen.