B2B,  Eten en Drinken

Een onvergetelijk bedrijfsfeest organiseren: 3 tips

De herfst is weer begonnen. Dat betekent ook dat de feestmaand weer dichterbij komt. Voor veel bedrijven reden om een onvergetelijk feest te organiseren. Heerlijk om even buiten de professionele setting van kantoor met je collega’s om te gaan .De banden te versterken, maar ook gewoon even alles loslaten en daardoor weer meer tot rust komen. Zeker gedurende deze drukke maanden. Een leuk idee, maar daar komt wel veel bij kijken. Enkel in Eindhoven een zaal huren is niet voldoende om het feest compleet te maken. Ook moet je denken aan de aankleding, eventuele activiteiten, vervoer, de juiste datum en ga zo maar door.

Kortom: genoeg te regelen. Maar wat zijn nu echt de belangrijkste aandachtspunten bij het organiseren van een onvergetelijk bedrijfsfeest? We hebben de belangrijkste drie tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Wees kritisch bij het opstellen van de gastenlijst

Wie nodig je uit voor het feest? Natuurlijk zou je het liefst iedereen binnen het bedrijf uitnodigen, maar zeker met grote bedrijven is dit eigenlijk niet haalbaar. Als je dan toch voor een heel groot aantal gasten kiest, is het in elk geval belangrijk dat ook de locatie hierop aangepast wordt. Een feestlocatie afhuren doe je altijd op basis van het aantal genodigden. Knus is leuk, maar het is niet de bedoeling dat er nauwelijks ruimte is om te bewegen.

Voor grotere bedrijven betekent dit meestal dat ze óf een hele grote locatie moeten huren óf ervoor moeten kiezen om het feest in verschillende delen op te splitsen. Kleinere groepen zorgen er bovendien voor dat mensen beter met elkaar in gesprek komen en er geen ‘kliekjes’ van vaste collega’s ontstaan. Hoe minder mensen, hoe groter de kans dat echt iedereen met elkaar in gesprek gaat. Wees daarom echt kritisch bij het opstellen van de gastenlijst.

  1. Leuke activiteiten

Een feest is niet compleet zonder enkele leuke activiteiten. Welke activiteiten je onderneemt, is voor een groot deel afhankelijk van de locatie. Een dansvloer mag bij de meeste feesten niet ontbreken. Wellicht zou je ervoor kunnen kiezen om een speciale zanger of zangeres te laten komen. Of om een leuke DJ in te schakelen. Zo wordt het feest direct een stuk specialer.

Wil je geen standaard feest met alcoholische versnaperingen en dansen? Dan zou je er ook over na kunnen denken om samen sportieve activiteiten te ondernemen en daarna lekker te gaan eten. Of boek een goochelaar of een andere entertainer om de avond op gang te helpen. Stem de mogelijkheden af op de gasten.

  1. Regel vervoer

Heb je een locatie gehuurd in een andere provincie dan waar de meeste genodigden wonen? Dan is het ook belangrijk om over vervoer na te denken. Het is belangrijk dat iedereen zonder problemen op het feest kan komen. Controleer daarom van tevoren of er goede verbindingen met het openbaar vervoer mogelijk zijn. Als er extra budget is, zou je ook kunnen overwegen om vervoer te regelen. Ook handig wanneer er alcohol wordt genuttigd, want zo weet je zeker dat iedereen veilig van en naar het feest vervoerd wordt.