Wonen

Een duurzame vloer, wat is de beste optie?

Een duurzame vloer, wat is de beste optie?

De term duurzaamheid hoor je steeds vaker. Maar wat betekent het precies? De betekenis van duurzaam is: bedoeld om lang mee te gaan en relatief milieuvriendelijk. Duurzaamheid wordt ook steeds belangrijker en iedereen probeert zijn of haar steentje bij te dragen. Een bijdrage leveren kan op veel verschillende manieren. Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer zijn er verschillende duurzame opties. Wil je weten wat deze opties zijn? Lees dan verder en ontdek de mogelijkheden.

 

Pvc-vloer

Een pvc-vloer stond niet bekend als een duurzame vloer, maar tegenwoordig is dit anders. Door de nieuwe ontwikkeling op het gebied van pvc-vloeren is de levensduur van deze vloer verlengd. Dit komt door de doorontwikkelde slijtlaag. Een pvc-vloer gaat wel vijftien tot dertig jaar mee. Het nadeel is dat het productieproces van pvc-vloeren minder milieuvriendelijk is ten opzichte van een houten vloer. Dit komt doordat hout een natuurlijk materiaal is en PVC niet. Het onderhoud van een pvc-vloer is minimaal en daarbij niet chemisch.

 

Laminaat vloer

Naast de PVC voer is ook de laminaat vloer een duurzame optie. Laminaat is gemaakt van samengeperste lagen afvalhout. Door het hergebruiken van afvalstoffen is het milieuvriendelijk en duurzaam. Daarbij heeft ook een laminaatvloer geen chemisch onderhoud nodig.

 

Houten vloer

Een houten vloer is de duurzaamste optie. De levensduur van deze vloer is lang en het productieproces is niet schadelijk voor de natuur. Een ander voordeel op het gebied van duurzaamheid is dat je de kleur van de vloer makkelijk kunt veranderen door een laagje olie. Hierdoor hoeft er geen nieuwe vloer in als je bent uitgekeken op de kleur. Het nadeel aan een houten vloer zijn de kosten. Een houten vloer is een investering, maar wel een duurzame keuze waar je op lange termijn plezier van hebt.

 

Laat je adviseren

Als je een nieuwe vloer wilt aanschaffen zijn er dus drie goede opties. Om een goede keuze te maken is het verstandig om je goed te oriënteren op het gebied van deze vloeren. Wil je een vloer waarbij weinig tot geen onderhoud bij nodig is? Of wil je investeren de duurzaamste optie? Om inspiratie op te doen kun je kijken op de website van Stilefloors. Deze partij heeft een groot aanbod aan duurzame vloeren. Wil je informatie over een bepaalde vloer? Neem dan contact op en laat je adviseren!