Life

Easy Import: maakt auto importeren kinderlijk eenvoudig

Easy Import helpt Nederlandse (aspirant) automobilisten om op voordelige wijze een auto te importeren. Het zal je niet ontgaan zijn dat Nederland een van de duurste landen van Europa is wanneer het aankomt op de aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto.

Wanneer je wat verder kijkt dan de neus lang is, zul je zien dat de Duitse automarkt beduidend gunstiger is. Dit heeft meerdere redenen. Allereerst is Duitsland natuurlijk van oudsher een echt auto land, denk aan BMW, Audi, Mercedes, VW, noem ze maar op. Daarbij is Duitsland gewoonweg veel groter. Meer aanbod, betekent lagere prijzen. De Duitse overheid ziet in hoe belangrijk de auto industrie is voor haar economie en stimuleert deze. Dit alles mondt uit in beduidend lagere prijzen. De Duitsers zijn ook kritischer en meer veeleisend dan de Hollandse consument. De voertuigen bestemd voor de Duitse markt zijn vaak luxer uitgevoerd. Kortom, reden te over om voor je eerste of je volgende auto aankoop te kijken bij de oosterburen. Een auto importeren uit een ander EU land is geen hogere wiskunde, maar kost toch aanzienlijk tijd om het op correcte wijze te doen. Easy Import ondersteunt jou naar gelang jouw ervaring. Zo zijn er pakketten waarbij Easy Import alles regelt van A tot Z. Of indien je geen behoefte hebt aan volledige ondersteuning dan is er ook het DIY pakket.

Voor de bezoekers van Lifestylexperience bieden we ook een kosteloze en vrijblijvende BPM check aan. Je vindt deze door rechtsboven op de grote oranje knop te drukken op onze website. Je ontvangt dan gratis en zonder verplichtingen een indicatie op maat van een professional omtrent de BPM die afgedragen dient te worden van de auto die je op het oog hebt.

Let op met de BPM zelf berekenen. Er zijn meerdere berekenmethodes die geoorloofd zijn door de Nederlandse Belastingdienst. De kunst is om de laagst mogelijke berekening te vinden die geaccepteerd wordt door de Belastingdienst. Hier wil je echter geen risico’s mee nemen, om vervelende boetes en naheffingen te voorkomen. Een second opinion, helemaal wanneer kosteloos en vrijblijvend, is dus nooit mis.