Life

Drie manieren om werknemers te supporten in groener leven!

Groen moet je doen. Groen moeten we allemaal doen; zowel in het eigen leven, als tijdens kantooruren.  Naast het feit dat het natuurlijk een stuk beter voor planet earth is om je hiervoor in te zetten, is het vanuit nieuwe wetten en regels ook steeds belangrijker om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Groen ondernemen dus. Maar hoe doe je dat? En hoe kan je ervoor zorgen dat je jouw werknemers naar een groener leven leidt? We geven je graag verschillende manieren om jouw werknemers te supporten groener te leven. Lees met ons mee!

 

Invloed hebben op het voertuig

Wil je jouw werknemers een stukje groener laten leven? Begin dan bij de manier waarop zij naar kantoor komen! Je kunt jouw werknemers natuurlijk auto’s laten leasen, maar zou het niet een stuk mooier zijn als je ervoor zorgt dat er alleen maar elektrische auto’s geleased kunnen worden? Of dat wanneer een van jouw werknemers een elektrische auto aanschaft, je ze aanbiedt dat ze op werk kunnen laden (bijvoorbeeld met laadpalen van Reithpower!)? Voor wat hoort wat; zullen we maar zeggen. Wil je er nou eigenlijk voor zorgen dat werknemers die dichtbij wonen helemaal niet meer met de auto naar kantoor komen? Hip, hot and happening; het gebruik van een fietsplan. Je kunt jouw werknemers namelijk fietsen laten leasen, zelf elektrische exemplaren!

 

Duurzaam voedsel

Wil je de kantine-opties ook verduurzamen; zorgen dat jouw werknemers een stukje bewuster kiezen voor het eten wat zij consumeren of zorgen dat er op een bewuste manier pauze wordt gehouden? Zet dan ten eerste de stap voor het voorkomen van wegwerpproducten. Laat een ieder een eigen mok meenemen naar kantoor, of geef iedereen een eigen mok (leuk presentje!). Daarnaast kan je natuurlijk zorgen dat er meer vegetarische opties in de kantine zijn, kan je zuivelvervangers aanbieden (hallo cappuccino met havermelk!) en kan je kiezen voor duurzame koffie en thee, die bijvoorbeeld eerlijk verbouwd zijn!

 

Puntensysteem voor duurzaam zijn!

Je kan jouw werknemers natuurlijk belonen voor als zij duurzame keuzes maken. Gaan jouw werknemers bijvoorbeeld op een duurzame vakantie? Beloon ze dan met een extra dagje zon, zee en strand! Of laat jouw werknemers een half uurtje eerder van kantoor vertrekken wanneer ze gebruik maken van het openbaar vervoer in plaats van de auto. Een ander idee? Houd een ‘duurzaamste werknemer van de maand’ competitie, waarin je op de laatste vrijdagmiddagborrel van de maand een cadeautje uitdeelt aan degene die het meeste punten heeft gehaald!