Life

Drie keer cardio-oefeningen voor verbranding!

Een summerbody… iedereen droomt ervan maar voor sommige is het te hoog gegrepen. Zeggen ze. Want eigenlijk zou elke lichaam toch moeten worden gezien als summerbody? Van groot tot klein, slank tot vol, en alles ertussenin of erbuiten?

 

Toch blijkt het voor veel vrouwen een groot ding; sporten zodat je er voor de zomer dun, slank en strak bijloopt en je vol trots in je bikini over de boulevard kan huppelen. En dat is dan ook waarom velen naar cardio-oefeningen grijpen de maanden voordat de zomer echt begint, want eerlijk is eerlijk, met cardio verbrand je gewoon de meeste calorieën. Weet je niet zeker welke cardio-oefening nou helemaal jouw ding is? Lees dan snel met ons mee en doe inspiratie op; we helpen je graag op weg met drie leuke oefeningen!

 

Al wandelend de dagen door…

Bij cardio denken velen aan uurtjes hardlopen en records verbreken met de snelste tijd neerzetten; klinkt bij voorbaat eigenlijk al ontzettend vermoeiend en dat maakt dat weinig er zin in hebben. Toch is niets minder waar; ook met een flinke wandeling kan je veel calorieën verbranden, en lekker vet verbranden! Klinkt wandelen als iets wat jij wel goed kan volhouden? Zorg dan dat je goede wandelschoenen dames of heren aanschaft, en maak je klaar voor een aantal flinke tochten. En als het al wat warmer wordt buiten? Ga dan goed voorbereid op pad met voldoende snacks én veel water!

 

Fiets je vet eraf!

Een tweede cardio-oefening waarmee je lekker kan verbranden, is door een rondje te fietsen. En we horen je denken, dat is toch helemaal niet uitputtend? Nee, klopt! En toch kan je een uurtje of twee fietsen prima als work-out zien! Maak de route naar werk dus een half uurtje langer, of gebruik jouw zaterdagochtend om de natuur te ontdekken rondom de stad met een heerlijke fietstocht! Je hebt hier niet eens een wielrenfiets voor nodig; jouw stadsfiets kan het nodige aan en is prima in staat om voor sportieve doeleinden gebruikt te worden!

 

Het loopt op rolletjes… (of skeelert!)

Een minder vaak beoefende cardio-sport, maar daarom niet net zo effectief, is skeeleren. Dus trek die oude skeelers uit de kelder, of ga op zoek naar nieuwe skeelers volwassenen en ga voor een aantal lekkere rondes. Met skeeleren is het aan te raden rustig te beginnen, gezien het in het begin zwaar kan zijn voor je kuiten en knieën. Maar na een beetje oefenen zal je merken dat je snel in de sport rolt (letterlijk en figuurlijk!).