Life,  Trends

Dit zijn de 3 beste massage guns op de markt

Veel mensen die regelmatig naar een massagepraktijk gaan of het een en ander weten over massages, technieken en apparatuur die bij massages worden gebruikt, hebben er weleens van gehoord: de massage gun. Maar er zijn waarschijnlijk nog veel meer mensen die de naam massage gun niets zegt.

Wat zijn massage guns eigenlijk? Welke voordelen hebben dit soort apparaten? En wat zijn de drie beste massage guns die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn?

Wat is een massage gun?

Massage guns zijn met de hand bedienbare apparaten, die als een soort stoten geven en zo het werk van een echte en dus menselijke masseur nabootsen. Massage guns, zoals de Northwall massage gun, zijn in staat om een professionele deep-tissue massage na te bootsen.

De bijzondere apparaten werden in 2008 uitgevonden door Jason Werseland, een chiropractor uit de Verenigde Staten. Nadat hij zelf bij een auto-ongeval aan zijn rug geblesseerd geraakt was, ontwikkelde hij een eigen apparaat om zijn herstel te bevorderen. En dat is gelukt met de massage gun. Wereldwijd wordt de massage gun de laatste jaren steeds vaker verkocht.

De populariteit van deze guns heeft de afgelopen jaren dan ook grote hoogten bereikt. En dat is eigenlijk niet heel opmerkelijk gezien de diverse voordelen die massage guns te bieden hebben.

Welke voordelen hebben massage guns?

Het grootste voordeel van een massage gun is natuurlijk het feit dat je jezelf hiermee gemakkelijk stevig kunt masseren. Je hoeft daarvoor dus niet meer naar een dure massagepraktijk toe. En dat scheelt een hoop tijd en geld. De massage gun maakt trillende of stotende bewegingen die zowel fysiek als mentaal positieve gevolgen hebben voor degene die de gun gebruikt.

Dat is direct het tweede grote voordeel van massage guns. Ze bevorderen de bloeddoorstroming van je spieren en zorgen ook voor het afnemen van spanning en stress. Je lichaam en je geest worden door de behandeling met een massage gun weer lekker soepel, flexibel en ontspannen. Uit onderzoek is gebleken dat een uur lang een massage ondergaan net zulke positieve effecten heeft als zeven uur slaap.

Verder kun je met een massage gun je spieren activeren en zo de spiergroei in je lichaam een boost geven. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer sporters zijn die een massage gun kopen en gebruiken.

Wat zijn de drie beste massage guns die te koop zijn?

De beste massage gun die momenteel op de markt verkrijgbaar is, is de Northwall massage gun. Deze massage gun valt op door zijn stoere, stijlvolle design én het lichte gewicht Hierdoor gun je de gun langer vasthouden zonder moe te worden in je arm(en). Fijn aan een Northwall massage gun is verder de krachtige motor en het feit dat dit apparaat draadloos werkt.

Een ander prima merk massage guns is Theragun. Dit is feitelijk het eerste merk dat op de markt kwam in 2008. Een massage gun van Theragun is degelijk, betrouwbaar en wordt geleverd met een luxe draagkoffer.

Op nummer drie zetten we het merk Hyperice. Een Hyperice gun onderscheidt zich van andere merken door de lage geluidsproductie. Een Hyperice is dus een stille en comfortabel te gebruiken massage gun.