Wonen

Dit is waarom de Strelitzia de perfecte kamerplant is

Dit is waarom de Strelitzia de perfecte kamerplant is

De Strelitzia is een prachtige plant die de hele winter en het vroege voorjaar kleurrijke bloemen kan geven. Daarnaast is het een geliefde plant vanwege de grote groene bladeren die een tropisch en sfeervol effect aan jouw interieur geven. De plant is zeer aantrekkelijk; met zijn grote, groene bladeren en kleurrijke bloemen is het een geweldige aanvulling op elke kamerplantencollectie. Het is absoluut een aanwinst in jouw woning en in dit blogartikel leggen we je precies uit waarom. Wil je meer weten over de Strelitzia? Ontdek alles wat je moet weten in onderstaand blogartikel!

 

Wat is een Strelitzia?

De prachtige grote groene plant die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt is ontzettend geliefd in de Nederlandse interieurwereld. Door zijn grote omvang is het een echte eyecatcher; de plant kan maximaal 5 meter hoog worden en door regelmatig snoeien kan dit zelfs nog worden vergroot. De plant heeft grote, groene bladeren die voor een jungle achtig effect zorgen. Sommige Strelitzia-soorten hebben ook nog eens grote, kleurrijke bloemen. Deze bloemen ruiken heerlijk en vind je vaak in de kleuren oranje, geel, rood, roze of paars. In tegenstelling tot veel andere plant- en bloemsoorten komen de Strelitzia bloemen pas heel laat in het jaar tot bloei (van de herfst tot de winter).

 

De vele voordelen van een Strelitzia in huis

De plant is relatief gemakkelijk te verzorgen, waardoor het een slimme en goede optie is voor beginnende plantenbezitters. De grote bladeren van de plant maken dat de plant voor veel sfeer in de ruimte zorgt en je hem eventueel ook kunt gebruiken ter afscheiding van een bepaalde ruimte in de kamer. De plant kan ook een geweldige manier zijn om kleur toe te voegen aan een binnenruimte. Tenslotte is de strelitzia een gemakkelijke manier om een droge binnenruimte te bevochtigen. Met zijn grote bladeren produceert de plant van nature veel vocht, wat de symptomen van astma en allergieën kan helpen verlichten.

 

Waar plaats je de Strelitzia?

De strelitzia is een tropische kamerplant die het hele jaar door voldoende zonlicht nodig heeft om goed te kunnen groeien. Ga je een Strelitzia kopen? Houd er dan rekening mee dat je een plekje voor de plant creëert bij het raam. Voor optimale groei en ontwikkeling heeft de Strelitzia pak ‘m beet 3 uur per dag direct zonlicht nodig. Daarnaast geeft deze plant de voorkeur aan vochtigheid en moet het worden gekweekt in een pot die op een schaal staat met kiezels of een ander soort materiaal waardoor het water kan weglopen. De plant kan ook buiten worden gekweekt in een warme, vochtige omgeving. De plant moet uit de buurt worden gehouden van koude tochtige plaatsen en mag niet in de buurt van vaak geopende ramen of verwarmingen worden geplaatst. De plant mag ook niet in de buurt van andere planten of meubels staan, want het is een klimplant die snel uit de hand kan groeien.

 

De verzorging van de plant

De plant moet worden gekweekt in een mengsel van schors, turf en zand of leemgrond. Deze grond moet vochtig worden gehouden, maar niet zo nat dat de grond drassig wordt. Geef de plant daarom minder water in de winter en meer in de warmere maanden. Om zeker te weten of de plant water nodig heeft of niet is het verstandig om de vochtigheid van de grond met enige regelmaat te controleren. Een teveel aan water kan er namelijk voor zorgen dat de wortels gaan rotten en dat de plant afsterft. Gemiddeld gezien zul je de Strelitzia zo’n 1 keer per week water moeten geven. Ben je op zoek naar een prachtige grote kamerplant met vele voordelen? Kijk dan eens in de diverse Strelitzia-soorten bij Fleurdirect! Hier vind je allerlei verschillende varianten en kun je per plant de specifieke behoeftes terugvinden.