Wonen

De vele voordelen van een goede droogloopmat

Een goede deurmat is een heuse aanwinst als je je woon- of werkcomfort hoog in het vaandel draagt, dat is zeker. Bij de zoektocht naar een goede deurmat moet je niet enkel rekening houden met hoe die mat eruit ziet in je interieur, maar ook hoe goed hij bijdraagt aan je comfort. Een droogloopmat is in dat geval de beste oplossing. Wat is een droogloopmat precies, wat heeft zo’n mat te bieden en wat kan je verwachten als je een model zoekt bij een speciaalzaak? Hieronder krijg je een duidelijk antwoord op al je vragen!

De 3 belangrijkste voordelen van een droogloopmat

1. Een droogloopmat houd je vloer droog

Ten eerste is een droogloopmat natuurlijk de ideale deurmat omdat hij je vloer helemaal droog houdt. Dit is te danken aan het feit dat zo’n mat ervoor zorgt dat alle vochtigheid aan de onderkant van je schoenen geabsorbeerd wordt.

Op die manier weet je zeker dat je zelfs na een dag ploeteren in de modder of de regen geen natte of vuile vloer hebt in huis. Vooral in huishoudens en kantoorbedrijven is dit interessant, aangezien de werkplaats op die manier aangenaam blijft én er minder werk is voor de kuisploeg.

2. Voor elke situatie de beste oplossing

Daarbij komen droogloopmatten in heel wat verschillende designs en formaten, waardoor de zoektocht naar het beste model voor jouw situatie zoveel gemakkelijker gaat. Wil je een kleine droogloopmat voor aan de achterdeur, gewoon om de vloer in je eigen woning properder te houden?

Of ben je juist op zoek naar een grote, ingebouwde droogloopmat die een paar meter breed is en de hele ingang van je bedrijf overspant? Wat de situatie ook mag zijn, bij een speciaalzaak vind je tal van mogelijkheden.

3. Verschillende materiaalsoorten mogelijk

Ten slotte komen droogloopmatten in ongelofelijk veel verschillende materialen, die elk hun eigen voordelen en nadelen bieden. Standaard modellen beschikken over gewone nylon haren, die ervoor zorgen dat je schoenzolen als door een handdoek afgedroogd worden.

Aan de andere kan kan je natuurlijk ook kiezen voor een droogloopmat met een basis uit rubber en kokosvezels bovenaan. Deze natuurlijke vezels ogen iets natuurlijker, maar hebben hetzelfde effect als nylonvezels.

Investeer in een droogloopmat van goede kwaliteit

Precies de goede droogloopmat vinden voor jouw situatie is een stuk gemakkelijker als je op zoek gaat bij een speciaalzaak of online. Belangrijk om te onthouden is dat je beter wat meer betaalt voor een goede kwaliteit, dan dat je in de val trapt en een goedkoop model aanschaft.

Een goedkope droogloopmat gaat waarschijnlijk veel minder lang mee, waardoor je uiteindelijk toch een gat in je portemonnee hebt. Kies dus voor een droogloopmat van kwaliteit en je vloer blijft voortaan helemaal droog!