Eten en Drinken

De reden waarom je verse thee moet proberen

De reden waarom je verse thee moet proberen

 

Als je een echte theedrinker bent, weet je dat het niet alleen om de smaak of het cafeïnegehalte gaat. Als het gaat om het zetten van een echt lekker kopje thee, is er niets belangrijker dan het gebruik van verse ingrediënten. Versheid is de sleutel als het erom gaat het beste uit je thee te halen, want muffe en oude thee kan zijn smaak, aroma en gezondheidsvoordelen verliezen. Dus waarom zou je de overstap maken naar verse thee? Hier lees je een paar redenen waarom je verse thee zou moeten proberen.

 

De gezondheidsvoordelen van verse thee

Een van de grootste voordelen van het drinken van verse thee is de hoge voedingswaarde. Theebladeren zitten vol met antioxidanten, vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen die kunnen helpen je immuniteit te versterken en je lichaam gezond te houden. Hoe verser de theebladeren, hoe hoger het gehalte aan voedingsstoffen. Bovendien bevat vers gezette thee minder cafeïne en tannine dan oude thee, wat betekent dat je er geen nerveus of uitgedroogd gevoel van krijgt zoals bij sommige andere dranken.

 

De smaak en het aroma van verse thee

Een ander voordeel van het drinken van verse thee is dat het een veel betere smaak en aroma heeft dan oudere thee. Naarmate thee ouder wordt, vervaagt de smaak en kan hij dof worden als hij niet goed bewaard wordt. Met vers gezette thee krijg je echter alle smaken en aroma’s die elke soort uniek maken – van zoete bloemige tonen in groene thee tot krachtige aardse tonen in oolong soorten. Of je nu de voorkeur geeft aan bloemige of aardse smaken of iets daartussenin, het valt niet te ontkennen dat verse thee beter smaakt dan oude thee!

 

Ga voor verse thee!

Vers gezette thee heeft veel voordelen ten opzichte van voorverpakte soorten als het gaat om smaak en voeding. Met zoveel gebruiksvriendelijke verpakkingen die tegenwoordig in de winkelrekken liggen, is het zetten van een heerlijk kopje vers gezette thee nog nooit zo gemakkelijk geweest als nu! Dus waarom zou je vandaag geen verse thee proberen? Je zult er geen spijt van krijgen!