Wonen

De ideale plantenbakken voor iedere tuin

De ideale plantenbakken voor iedere tuin

Door middel van het neerzetten van plantenbakken in jouw tuin, op het balkon of op het (dak)terras creëer je extra sfeer. Daarnaast kun je aan de hand van de verschillende planten en bloemen in de plantenbakken veel kleur toevoegen. Plantenbakken zorgen voor een mooie vrolijke eyecatcher in jouw tuin. Maar wat voor soort plantenbak past er het beste bij jouw tuin en hoe beplant je deze? Wij vertellen het je in deze blog!

 

Verschillende plantenbakken

Plantenbakken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, vormen, maten en stijlen. Bijvoorbeeld bij de partij Tuinvoordeel vind je een erg ruim assortiment. Hierdoor vindt je altijd de passende grote plantenbak voor in jouw tuin. Heb jij nog geen idee wat je precies wilt? Laat ons je inspireren. Het assortiment grote plantenbakken van Tuinvoordeel bestaat uit de volgende soorten plantenbakken:

 

  • Verzinkte Plantenbakken, Robuust en super sterk. Verzinkte plantenbakken hebben sterke zinklaag (Old Look). Ideaal als boombak en toegepast in openbare ruimte en tuin.
  • Hoogglans plantenbakken, de hoogglans plantenbakken hebben een echte design uitstraling.
  • Polyester plantenbakken, de grote polyester plantenbakken zijn ideaal voor de moderne tuin en dakterras.
  • Cortenstaal Plantenbakken, cortenstaal is een unieke staalsoort die de grote plantenbakken een rustieke uitstraling geeft.
  • Verlichte plantenbakken, ook ’s avonds kunt u genieten van uw plantenbakken. De plantenbakken met verlichting zijn leverbaar in diverse formaten en vormen.
  • Houten Plantenbakken, de grote houten plantenbakken passen perfect in iedere tuin. Het duurzame hardhout heeft een warme uitstraling.
  • Aluminium plantenbakken, aluminium plantenbakken geven uw tuin of terras een moderne uitstraling.
  • Kunststof plantenbakken, grote kunststof plantenbakken en plantenbakken zijn echte blikvangers door hun formaat en opvallende kleuren

 

Beplantingsadvies voor plantenbakken

Welke bloemen/planten jij ook in de uitgekozen grote plantenbakken gaat plaatsen, als algemeen beplantingsadvies kan je aanhouden dat je onderin de bak kan beginnen met een laag grind of kleikorrels (5 a 10 cm). Deze leeg is goed voor de drainage. Zodra je dit hebt gedaan kan er een waterdoorlatend anti-worteldoek worden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat het lastiger wordt voor de wortels van de plant om door het drainagemateriaal te groeien en op den duur het afwateringsgat af te sluiten.

 

Bovenop het antiworteldoek komt dan aarde die geschikt is voor het type beplanting dat jij in de grote plantenbakken wilt planten. Veel planten doen het goed in gewone potgrond. Omdat aarde in plantenbakken doorgaans minder makkelijk vocht vasthoudt, hebben planten bij mooi weer meer kans om uit te drogen. Ook wanneer het veel waait kunnen planten veel vocht verliezen door verdamping. Het is dus belangrijk om het vochtpeil in de gaten te houden. Een waterbuffer kan ook helpen om planten in plantenbakken of plantenbakken minder snel uit te laten drogen.

Tuinvoordeel

Wil je meer weten over de verschillende plantenbakken? Neem dan gerust even contact op met de klantenservice van Tuinvoordeel en zij kunnen je goed adviseren over de keuze voor de juiste plantenbakken. Neem snel een kijkje op de website www.tuinvoordeel.eu!