Trends

Brillenkoord van ouderwets tot Fashion Statement

Wat is een brillenkoord

Een brillenkoord is een verzamelnaam voor een enorm handige accessoire. Het is een koordje of ketting, meestal rond de 60 a 70 centimeter lang, die aan beide pootjes van een bril of zonnebril bevestigd dient te worden.

Het brillenkoord heeft een beschermende functie omdat het vallen van de bril voorkomt en tevens de kans op schade aanzienlijk kleiner is. (je hoeft de bril bijvoorbeeld niet meer op je hoofd te zetten met alle risico’s van dien)

Daarnaast voorkom je met behulp van een brillenkoordje ook dat je dagelijks veel tijd kwijt bent aan zoektochten omdat je jouw bril weer eens niet vinden kunt.

 

Het Brillenkoord Als Fashion Statement

Waar het brillenkoord vroeger vooral gezien werd bij “oude mensen” en stoffige leraren geschiedenis is het koordje de afgelopen jaren aan een transformatie begonnen.

Grote modehuizen hebben het brillenkoord en brilketting helemaal ontdekt, Celebrities laten zich er graag mee zien en in het straatbeeld is deze accessoire eigenlijk ook niet meer weg te denken.

Dit heeft natuurlijk voornamelijk te maken met de enorme keuze. Waar het brillenkoord “vroeger” eigenlijk bestond uit een zwart nylon touwtje is de keuze tegenwoordig gigantisch.

 

Ook voor het Sporten!

Er is een ruime keuze aan brillenkoorden die eigenschappen hebben die bij het sporten onmisbaar zijn.  Denk daarbij aan specifiek materiaalgebruik maar ook aan goede verstelmogelijkheden om te zorgen dat een bril goed op je hoofd blijft zitten.

Voor de watersporters zijn er zelfs vele modellen drijvende brillenkoorden, ik hoef denk ik niet uit te leggen wat daar de voornaamste eigenschap van is 😉

 

Kortom, het brillenkoord is de Must Have accessoire, ook voor komende zomer!