Wonen

Besparen op woonlasten is makkelijker dan extra verdienen!

U wilt wat extra geld overhouden op het einde van de maand? Of u zou graag een nieuwe smartphone kopen? U werkt momenteel fulltime en klust nog wat bij in de horeca. Veel tijd om nog extra te verdienen is er dus niet. Maar u heeft wel de mogelijkheid om te besparen op uw vaste woonlasten! In dit artikel ga ik wat dieper in op de grote vaste uitgaven waarop u zeker kan besparen!

Verzekeringen, een kost die je zeker kan drukken.

Een woonverzekering is een verzekering die uw huis en inboedel verzekert, dit kan nuttig zijn voor bijvoorbeeld schade door noodweer of een andere onvoorziene omstandigheid. Maar er zijn zo veel verzekeraars tegenwoordig. Weet u niet meer wie te kiezen? Wel meestal is het grootste verschil tussen verzekeraars de prijs. Neem even een kijkje voor je Woonverzekering op overstappen.nl of voor je Opstalverzekering via overstappen.nl . Daar kan u makkelijk informatie vinden over wat de verzekeringen precies inhouden. Ook kan u daar heel makkelijk prijzen vergelijken en vind je zo de laagste marktprijs. Deze kan u ook steeds meenemen naar uw verzekeraar om het contract te heronderhandelen.

Is huren geen weggegooid geld?

750 euro per maand, een zeer realistische huurprijs. In het centrum van de stad zal u met dit bedrag waarschijnlijk al niet meer toekomen. Wist u dat u met dat geld ook een zeer mooie lening kan afbetalen? Sommigen vragen zich dan af wat het verschil is, wanneer u de lening terugbetaald op termijn, is het huis nog steeds van u. Wanneer u graag wil verhuizen, is ook dat mogelijk. U betaalt dan eerst de bank terug en de rest van het geld is voor u. Zeker in deze tijden, met uitzonderlijk lage rentetarieven, en de stabiele huizenmarkt is dit een grote opportuniteit. Een huis kopen is als sparen, maar in uw spaargeld kan u niet wonen en in een huis wel!

Energie, een noodzaak! Maar goedkope energie is even goed als dure energie!

U hoort het wel eens vertellen: elk jaar van energieleverancier veranderen kan je veel opbrengen. En dit gezegde klopt ook. Elke leverancier biedt aantrekkelijke producten voor nieuwe klanten, maar eens u langer dan een jaar klant bent, vervalt de interessante prijs. Daarom is het interessant om jaarlijks even online te zoeken en de verschillende leveranciers onderling te vergelijken. Zo kan u telkens opnieuw intekenen op een aantrekkelijk welkomstpakket. Let er wel steeds op voor u een contract afsluit, hoe lang het contract loopt. Zo komt u na 2 jaar niet tot de vaststelling dat u of klant moet blijven, of een schadevergoeding moet betalen.

Op veel van uw vaste woonlasten kan je zeker besparen, op voorwaarde dat u wat opzoekwerk verricht. Vergelijk steeds online de prijzen en leg eventueel de laagste prijs voor aan uw huidige leverancier. Op deze manier kan u hopelijk een lagere prijs onderhandelen en snoeien in uw vaste uitgaven.