B2B,  Life

Alles over loopbaancoaching!

Hoe vind jij de beste loopbaancoach? Wat kost een loopbaancoach? Waarom loopbaancoaching? Allemaal vragen waar jij mogelijk het antwoord op zoekt.

Wat doet een loopbaancoach nu eigenlijk? Loopbaancoaching staat in het teken van het (her)ontdekken van een passende en gewenste loopbaanrichting. Een loopbaancoach helpt mensen te komen tot veranderingen in hun loopbaan.

Om meer helderheid te scheppen in wat loopbaancoaching is, is het eerst handig om een beetje meer inzicht te hebben in wat ‘coaching’ precies is. Coaching wordt over het algemeen beschreven als een proces waarin:

 • een expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling begeleiding biedt, en
 • iemand die een persoonlijk doel wil bereiken, op weg wordt geholpen om dat doel effectiever te realiseren

Wist je dat jij, waarschijnlijk zoals de meeste mensen, gemiddeld 20% van je leven aan werken besteedt? Dat dit overeenkomt met circa 90.000 uur van je leven en ofwel circa 13 jaar? Een loopbaancoach kan je helpen hier de maximale potentie uit te halen.

Hoe verloopt een (loopbaan) coaching traject?

Loopbaanadviseurs en coaches zijn ervaren professionals die gewend zijn om te helpen met het vinden van antwoorden op moeilijke vragen op het gebied van werk, loopbaan of ook andere wezenlijke onderwerpen. Een persoonlijk begeleidingstraject bestaat meestal uit:

 • Een intake procedure, soms eerst voorafgegaan door een kennismakingsgesprek;
 • Een serie gesprekken, face-to-face of online via een videoverbinding, meestal met een tussenpozen van 1 tot 4 weken.

Wie maken er gebruik van loopbaanadvies of -coaching

Nagenoeg iedereen, man of vrouw, jong of oud. Wie werkt of wil werken heeft baat bij loopbaanadvies of coaching. Motivaties om een loopbaancoach in te schakelen kunnen zijn:

 • Ik wil weten wat een goede volgende stap in mijn loopbaan zou zijn
 • Ik wil weer plezier in mijn werk (terug) krijgen.
 • Wat wil ik nou echt en hoe realiseer ik dat?
 • Ik wil groeien en heb het gevoel dat ik nu stil sta.
 • Ik wil weten wat mijn kwaliteiten en uitdagingen zijn. Zit ik dan nog op de goede plek?
 • Ik wil weer gaan werken na er een tijdje uit geweest te zijn
 • Ik ben hersteld van mijn burn-out en wil weer aan de slag.

Zelf aan de slag met loopbaancoaching? 

Resultaat boeken kost inspanning. Door thuis op de bank te zitten, komt die leuke baan niet op je af. Dus resultaat boeken betekent aan het werk, tijd besteden. CV op orde, arbeidsmarkt onderzoek doen. Maar ook, weten waar de behoefte van werkgever ligt en hoe jij daar op aan kunt sluiten, hoe je je netwerk inschakelt en gesprekken voert. Genoeg te doen. Des te meer energie je in je carrièreontwikkeling stopt, des te beter het resultaat.

Ga voor meer informatie naar onze website coaching.nl.