Eten en Drinken

Afvallen met lekker eten

Heb je ook een goed voornemen om af te vallen? Heel verstandig, maar doe het dan wel op een goede en gezonde manier. Kies niet voor een zogenaamd ‘crashdieet’, dat helpt maar tijdelijk. Nee, pas je levensstijl aan, met gezonde voeding, maar vooral ook lekkere voeding. Dat is veel gemakkelijker vol te houden, het moet eigenlijk een gewoonte worden.

Afvallen met lekker eten

Er zijn zoveel lekkere maar toch gezonde recepten te vinden op internet. Je zult merken dat je op deze prettige manier toch kunt afvallen. Als je dan ook nog zorgt dat het eten er lekker uitziet op je bord, geniet je volop van je eten en vergeet je dat je op dieet bent. Zo wil iedereen wel afvallen. De kilo’s zullen er niet gelijk in grote aantallen afvliegen. Het gaat geleidelijk, maar daardoor is het én beter en langer vol te houden, én het is veel gezonder voor je lichaam.
Na een tijdje ben je hopelijk zo gewend aan deze manier van eten dat je niet meer terug gaat vallen in je oude eetpatroon en je daardoor het gevreesde jojo-effect vermijdt.

En verder?

Naast gezond eten is het ook belangrijk om regelmatig te bewegen (een dagelijkse wandeling doet al wonderen) en voldoende te drinken. Tot slot, als je onder behandeling bent van een arts, dan is het verstandig even te overleggen of zij akkoord is.