Financieel

5 tips voor als je als beginner cryptomunten wilt kopen 

5 tips voor als je als beginner cryptomunten wilt kopen 

Jij denkt er al een tijd over na om in crypto te gaan handelen. Maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen. Waar moet je op letten als je begint en als je eenmaal van start bent gegaan? In deze blog geven we je een aantal tips waar je rekening mee kan houden. Zo maak jij niet dezelfde fouten die veel beginners hebben gemaakt. 

Tip 1. Investeer maandelijks een vast bedrag

Als je begint met handelen in cryptomunten dan is jouw uitgangspunt natuurlijk dat je zoveel mogelijk rendement wil behalen. Je wilt de munten zo laag mogelijk inkopen en zo hoog mogelijk weer verkopen. Maar dat is makkelijker dan het lijkt en hierdoor kun je behoorlijk achter het net vissen. Het is verstandig om elke maand een vast bedrag te investeren in crypto. Zo stop je er elke maand een vast bedrag in en maak je je minder druk om het juiste moment van koop of verkoop. Dit wordt ook wel kostprijsberekening genoemd. 

Tip 2. Beweeg mee met de markt

Om te bepalen wat het juiste moment van investeren kan je kijken naar de trendlijn van de betreffende cryptomunt. Door te kijken naar de trendlijn kun je proberen te voorspellen of de koers zal stijgen of dalen. Het lijkt makkelijker dan het is en er gaat ook een risico mee gepaard. Cryptomunten hebben een hoge volatiliteit. Dit betekent dat de cryptomunten een hoog potentieel hebben voor prijsveranderingen. De prijzen zijn erg beweeglijk. Het inzicht krijgen in hoe een trendlijn zich voortzet, zal in het begin lastig zijn. Maar door mee te gaan met de trendlijn en verschillende cryptomunten te analyseren kom je waarschijnlijk al een heel eind! 

Tip 3. Focus op lange termijn resultaten

Het erg verleidelijk om constant alle prijsveranderingen op de minuut of het uur te volgen. Zo denk je optimaal te kunnen inspelen op prijsbewegingen. Het kan je ook juist in een negatieve spiraal brengen als er een flinke prijsdaling is ingezet en jij jouw verdiende centen kwijt bent. Daarom is het beter om op wekelijkse basis jouw crypto resultaten te bekijken. Je focust je meer op de lange termijn of kijkt er verder niet naar. Geduld is een schone zaak, ook als het gaat om crypto. 

Tip 4. Investeer alleen met eigen geld

Soms verlies je geld en soms verdien je geld. Handelen in cryptomunten kan risicovol zijn. Investeer alleen in crypto met je eigen geld, en geld dat je kunt missen. Zo voorkom je dat je in financiële problemen komt wanneer er sprake van verlies is. Een veilig platform waar je ETH kunt kopen en verkopen is Anycoindirect