Wonen

5 Redenen om voor Portugese Laurier als haagplant te kiezen

5 redenen om Portugese Laurier als haagplant te kiezen

Portugese Laurier, of Prunus lusitanica Angustifolia, wordt gezien als één van de meest stijlvolle haagplanten. De prachtige donkergroene bladeren met roze bladstelen, geven deze haagplant een luxueuze uitstraling. Maar wat zijn nou nóg meer redenen om te kiezen voor deze oh-zo-geliefde plant? We zetten de vijf belangrijkste redenen voor je op een rijtje:

 1. Het hele jaar door genieten van een groene haag
  Misschien wel de belangrijkste reden waarom de Portugese Laurier zó populair is, is omdat deze beeldschone plant het hele jaar door groen is, dus óók in de winter. Je weet met deze topper dus zeker dat je tuin het jaarrond levendig en groen is.
 2. Uiterlijk wisselt per seizoen
  Naast de aantrekkelijke donkergroene bladeren, geniet je bij deze haagplant ieder seizoen van een andere uitstraling. In het voorjaar, rond eind mei, bloeit Prunus lusitanica Angustifolia met aromatische witte bloemetjes. Deze bloemetjes maken aan het eind van de zomer plaats voor rode bessen (niet eetbaar!), die zwart kleuren in de winter.
 3. Onderhoudsvriendelijk
  Portugese Laurier is makkelijker strak in vorm te houden, omdat dit de traagst groeiende Lauriersoort is. Gemiddeld groeit de haagplant zo’n 15 tot 30 cm per jaar. Aan 2 jaarlijkse snoeibeurten heb je al voldoende om hem mooi in model te houden.
 4. Groeit in zowel zon als schaduw
  Nog een prettig voordeel is dat de Prunus lusitanica in zowel zon als schaduw goed kan groeien. Zelfs de meest donkere plekjes in je tuin weet de Portugese Laurier weer groen en levendig te maken. Let er wél op dat je tuingrond vochtdoorlatend en voedzaam is, dit is een echte must om je haag in leven te houden.
 5. Groeit compact: hoog en smal
  Een Portugese Laurier haag groeit niet alleen langzaam, hij blijft ook mooi smal en groeit vooral de hoogte in. Zo kun je dus genieten van een heerlijk beschutte plek in je tuin, zonder daar veel ruimte voor in te leveren.