Wonen

4 redenen om te kiezen voor LED verlichting

4 redenen om te kiezen voor LED verlichting

Steeds meer huishoudens en bedrijven stappen over op LED lampen. Niet alleen is deze vorm van verlichting een stuk beter voor het milieu, het scheelt uiteindelijk ook in de portemonnee. Een LED lamp mag dan misschien duurder zijn bij aanschaf dan een halogeen- of gloeilamp, LED verlichting gaat een stuk langer mee dan deze twee alternatieven. Op termijn verdien je dit dus gewoon terug! Maar dit is slechts één van de vele voordelen van LED verlichting. Meer redenen om voor LED te kiezen, lees je in dit artikel.

1. Heel veel mogelijkheden

LED verlichting is zeer flexibel toepasbaar. Waar andere verlichting vaak wordt gelimiteerd in kleur en warmte van het licht, kun je met LED iedere tint bereiken die je wil in iedere kleur. Hiermee is LED geschikt voor iedere ruimte in je huis, kantoor of bedrijfsruimte. Bovendien is LED verlichting in bijna alle mogelijke uitvoeringen leverbaar. Zo kies je bijvoorbeeld voor handige inbouwspots in de keuken en een sfeervolle en dimbare lichtbron in de woonkamer. Kortom, met LED kun je echt alle kanten op.

2. Duurzaam

LED verlichting verbruikt een stuk minder energie dan alternatieven als halogeen of de gloeilamp. Gloeilampen zijn inmiddels uit de verkoop en de nadelen van halogeenlampen worden ook steeds duidelijker. LED is dan ook het enige betrouwbare alternatief voor deze twee traditionele vormen van verlichting. Dat LED veel energiezuiniger is mag ook duidelijk zijn. Spaarlampen of halogeenlampen leggen het af tegen de LED lamp als het aankomt op levensduur. De investering van een LED lamp betaalt zich dus dubbel en dwars terug.

3. Betrouwbaarheid

Omdat de technologie achter LED verlichting sinds de introductie van LED niet heeft stilgestaan, is deze vorm van verlichting inmiddels één van de meest betrouwbare. Problemen met oververhitting of een korte levensduur zijn niet meer aan de orde. Dankzij deze enorme sprong in technologie vormt de LED lamp voor veel consumenten uitkomst. Je kunt dan ook rekenen op buitengewone kwaliteit en betrouwbaarheid wanneer je LED lampen aanschaft.

4. Lichtkwaliteit

De lichtkwaliteit van LED lampen is ongeëvenaard. Zo springen LED lampen direct aan op 100% zonder enige vertraging omdat ze langzaam op moeten warmen. In tegenstelling tot alternatieven heb je dus direct de verlichting die je nodig hebt, zelfs buiten. Ook knipperen de lampen niet en gaan ze erg lang mee.

Overstappen op LED verlichting

Wil je enkel nog LED lampen in je huis? Zorg er dan voor dat je jouw LED verlichting aanschaft bij een specialist. Bij een specialist in LED lampen ben je namelijk verzekerd van hoge kwaliteit en garantie op jouw lampen. Je kunt er bovendien terecht voor al je vragen en aanvullende accessoires zoals Led dimmers en meer.