Trends,  Wonen

3 goede redenen om een Swopper te gebruiken

We brengen tegenwoordig steeds meer tijd zittend door. Onze gehele werkcultuur is ingericht op het zittende beroep. Dat kan ook bijna niet anders. Tegelijkertijd schuilt hier ook een gevaar in. Zitten wordt niet voor niets het nieuwe roken genoemd. Op structurele basis langdurig zitten kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Het verhoogt de kans op hart- en vaatziekten, het ontwikkelen van diabetes, overgewicht en ga zo maar door. Bovendien is het lichaam van nature niet gemaakt om zo lang achtereen te zitten. Dit heeft dus ook gevolgen voor de spieren en gewrichten. Een goede bureaustoel kan gelukkig al wonderen doen. Bij steeds meer zittende beroepen zien we dat de gewone bureaustoel wordt ingeruild voor de Swopper Aeris.

Maar waarom is dit? Wat is een Swopper Aeris eigenlijk? En belangrijker nog: waarom zou deze kunnen bijdragen aan een gezondere werkomgeving? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten en zetten we drie goede redenen op een rijtje om jouw vertrouwde bureaustoel te ruilen voor een Swopper.

Wat is een Swopper?

De Swopper is een bijzondere stoel om te zien. Het is eigenlijk een bewegende kruk. Hij heeft geen armleuningen of rugleuning. Dit lijkt misschien minder ergonomisch, maar niets is minder waar. De stoel stimuleert je namelijk om een betere zithouding aan te nemen. Door het ontbreken van de rugleuning, train je je core tijdens het zitten. Bovendien neem je telkens andere houdingen aan en ‘swop’ je van de ene naar de andere kant. Hierdoor blijf je zelfs zittend in beweging. Perfect voor de huidige werkcultuur dus. Wil je bureaustoelen kopen en ben je nog niet overtuigd? Hieronder volgen drie redenen om de overstap te maken.

1. Je voelt je prettiger aan het einde van de dag

Iedereen met een zittend beroep heeft wel dagen gekend dat ze helemaal uitgeblust thuiskwamen. Veel last hadden van fysieke ongemakken. Meestal veroorzaakt door een verkeerde zithouding en te weinig beweging. Dit kan zelfs invloed hebben op de mentale gezondheid. De Swopper daarentegen zorgt ervoor dat je in beweging blijft en tijdens het zitten je core traint. Hierdoor voel je je lichamelijk sterker en blijf je fitter. Dit zorgt er ook voor dat je je aan het einde van de dag minder uitgeblust voelt en ook zeker minder lichamelijke ongemakken zult ervaren.

2. Bewegen gaat automatisch

Het fijne van de Swopper is dat je er niet over hoeft te denken om extra te gaan bewegen. Je hoeft jezelf tijdens een werkdag niet te stimuleren. Het bewegen gaat volledig automatisch. De Swopper stimuleert het lichaam om telkens andere houdingen aan te nemen. Daar hoef jij verder niets voor te doen. Je zult je er nauwelijks van bewust zijn hoeveel je bewogen hebt.

3. Je verbrandt meer calorieën

Ongemerkt verbrand je met het gebruik van een Swopper meer calorieën. Niet alleen doordat je je core tijdens het zitten traint, maar ook doordat je dus meer beweegt tijdens het werken. Uit onderzoek blijkt dat het hierbij om ongeveer 500 calorieën extra per dag gaat. Dat is toch mooi meegenomen.