Trends

2022 wordt het jaar van de elektrische step

In 2022 is het dan eindelijk zover, de elektrische step wordt legaal. Helaas zal dit nog niet gelden voor alle elektrische steps. In Nederland wordt er namelijk eerst begonnen met het legaliseren van de deelsteps. Dit wordt verwacht tijdens de zomer van 2022. De e-steps voor particulieren worden vanaf 1 januari 2023 legaal.

Elektrische steps zijn razend populair

Ongeveer 3% van de Nederlandse bevolking is in het bezit van een klein elektrisch voertuig. Dit kan bijvoorbeeld een elektrische scooter, een elektrische step of een elektrisch skateboard zijn. Hiervan is ongeveer de helft een elektrische step. Dat betekent dat er meer dan 167.000 elektrische steps in Nederland zijn. Dit terwijl eigenlijk de meeste elektrische steps niet legaal de weg op mogen.

Nederland loopt achter met regelgeving

Wat is toch de reden dat je niet met je elektrische step de weg op mag? Het is eigenlijk heel simpel. Er is namelijk nog geen wet geschreven voor het gebruik van een e-step op de weg. Alle voertuigen die aangedreven worden met een motor moeten verzekerd zijn als ze de weg op gaan. Helaas loopt het hier mis, doordat er geen regelgeving is kan het voertuig niet verzekerd worden en mag je er dus niet mee de weg op.

Elektrische steps vergelijken

Als je graag een elektrische step wilt kopen dan is het mogelijk om de prijsvergelijker van iedereenelektrisch.nl te gebruiken. Met deze website kan je makkelijk en snel de beste prijzen vinden voor elektrische steps. Ook kan je modellen vergelijken en reviews lezen.